Nieuws Algemeen

Volkel West Fase 2

Engelen Groen verzorgt in diverse nieuwbouwwijken in de gemeente Uden de aanleg van de groenvoorzieningen.
Onder andere in "Volkel West fase 2" beginnen de contouren van het groen duidelijk zichtbaar te worden.
Het grondwerk is van tevoren door ons uitgezet met GPS, waarna het door onze kundige machinisten zeer nauwkeurig geprofileerd is.
Groen wordt naast de esthetische beleving steeds belangrijker voor verduurzaming van de leefomgeving als het bijvoorbeeld het bergen en borgen van hemelwater(afvoer)

 

 

 

Vacature Leerlingen

Engelen Groen is altijd op zoek naar leerlingen die zij kunnen begeleiden gedurende het opleidingstraject en die wij kunnen helpen aan het opbouwen van een mooie carrière.

Engelen Groen heeft hierom de handen ineengeslagen met TRI Groei in Groen.

Samen met TRI dragen we zorg voor het beoogde opleidingsprogramma en gaan we volop aan de slag om van jou een vakbekwame medewerk(st)er te maken.

Reeds is de wervingstermijn begonnen voor aankomend schooljaar (2019-2020) en zoeken we nieuwe leerlingen.

 

Bij deze dan ook de volgende boodschap: ben jij of ken jij iemand die in aanmerking komt voor onderstaande vacatures, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek kun je een email sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met: 0413-264941 en vragen naar Stephan Marcusse.

 

Vertidrainen sportvelden

Met de inzet van de 'Vertidrain' in het vroege voorjaar krijgt de grasmat een positieve impuls.

De bodem krijgt, met name in de meest bespeelde gebieden van een sportveld als doelgebieden en middenstroken,

een betere vocht- en luchthuishouding zodat wortels en dus ook de grasplant zich goed kunnen ontwikkelen.

Vooruitlopend op het groot onderhoud in mei-juni is deze handeling ideaal om nu uit te voeren, ook gezien de huidige weersomstandigheden.

Onderhoud halfverharding

Voor de halfverhardingspaden heeft Engelen Groen een speciale machine aan de smalspoortractor in gebruik genomen die zeer nauwkeurig af te stellen is, afhankelijk van het type ondergrond.

Bij regelmatige toepassing blijft het pad onkruidvrij en worden alle oneffenheden geëgaliseerd, zonder dat het materiaal ontbind. Zie bijgevoegde foto's voor een impressie.

Rooien bomen Uden

 

Momenteel zijn we in Uden bezig met het rooien van bomen.

Zoals op de video te zien gebeurt dit op een zeer verantwoorde manier met behulp van de bomenklem aan de mobiele kraan.

De bomen hebben een dusdanig formaat dat deze in het geheel opgepakt kunnen worden, waarna op een verzamelplaats de stammen op maat gezaagd worden en het takhout versnipperd kan worden.

 

 

Mercedes Arocs 8x4

Engelen Groen is 2019 goed begonnen met het in gebruik nemen van de Mercedes Arocs 8x4 met haakarm containersysteem en autolaadkraan.

Met deze vrachtwagen, welke voorzien is van een Euro 6 motor type C, zet Engelen Groen een grote stap voorwaarts in het kader van duurzaamheid en kunnen we onze opdrachtgevers nog efficiënter van dienst zijn.

Artikel Veeteelt

Onze medewerker Harold de Bruin is kortgeleden geïnterviewd door het vakblad Veeteelt. 

Hieronder is het artikel te lezen.